Tvrtki Suton zlatna plaketa za doprinos napretku Širokog Brijega

Tvrtki Suton zlatna plaketa za doprinos napretku Širokog Brijega
August 12, 2016 admin

Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Grada Širokog Brijega ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima, piše portal siroki.info.

Tako su javna priznanja Zlatna plaketa „Grb grada Širokog Brijega“ ove godine uručena Hotelu ‘Park, tvrtki ‘Suton’ d. o. o. grafička industrija i ‘Muzeju – Franjevačka galerija Široki Brijeg.

Ante Suton, vlasnik tvrtke Suton, prilikom preuzimanja priznanja kazao je da je Široki Brijeg među prvim gradovima kada je gospodarstvo u pitanju. “U 2015. godine je bilo 97 tvrtki koje su ostvarile prihod preko 1,1 milijardu KM i ostvarile dobit od 54 milijuna KM i zapošljavaju oko 4.800 ljudi, kazao je on.

Dodao je da se na tome može zahvaliti hrabrim širokobriješkim gospodarstvenicima koji imaju volje investirati u ovakvoj državi.

“Netko je jednom kazao da u biznisu stati znači pasti. Sigurno je da mi gospodarstvenici ne smijeno stati, ali i općina, županija pa sve do vrha države sve više razumiju zašto je bitno gospodarstvo i nadam se da će nam pomoći da napravimo više”, naveo je on.

Istaknuo je da im je u godini kada tvrtka obilježava 25 godina rada ovo jako bitno priznanje, kako njima, tako i njihovim djelatnicima.