Tvrtki Suton zlatna plaketa za doprinos napretku Širokog Brijega

Tvrtki Suton zlatna plaketa za doprinos napretku Širokog Brijega
12/08/2016 Grafika Suton

Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Grada Širokog Brijega ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima, piše portal siroki.info.

Tako su javna priznanja Zlatna plaketa „Grb grada Širokog Brijega“ ove godine uručena Hotelu ‘Park, tvrtki ‘Suton’ d. o. o. grafička industrija i ‘Muzeju – Franjevačka galerija Široki Brijeg.

Ante Suton, vlasnik tvrtke Suton, prilikom preuzimanja priznanja kazao je da je Široki Brijeg među prvim gradovima kada je gospodarstvo u pitanju. “U 2015. godine je bilo 97 tvrtki koje su ostvarile prihod preko 1,1 milijardu KM i ostvarile dobit od 54 milijuna KM i zapošljavaju oko 4.800 ljudi, kazao je on.

Dodao je da se na tome može zahvaliti hrabrim širokobriješkim gospodarstvenicima koji imaju volje investirati u ovakvoj državi.

“Netko je jednom kazao da u biznisu stati znači pasti. Sigurno je da mi gospodarstvenici ne smijeno stati, ali i općina, županija pa sve do vrha države sve više razumiju zašto je bitno gospodarstvo i nadam se da će nam pomoći da napravimo više”, naveo je on.

Istaknuo je da im je u godini kada tvrtka obilježava 25 godina rada ovo jako bitno priznanje, kako njima, tako i njihovim djelatnicima.